Blog

26/08/2020

Tratamente antimicrobiene și antibacteriene pentru materialele textile

Încă de la începutul stării de urgență în România, am început să importăm și să testăm tratamente destinate materialelor textile, prin care acestea din urmă dobândesc proprietăți antimicrobiene și antibacteriene.

Dezvoltatorul acestor tipuri de tratament este compania Heiq, din Elveția, cunoscută la nivel internațional în industria textilă, ca fiind una dintre cele mai active în domeniul inovării.

Până în prezent Heiq a dezvoltat 8 tipuri de tratament pentru materiale textile, dintre care 4 sunt disponibile pe printcenter.ro, pentru tratarea tuturor tipurilor de textile în rolă:

HeiQ Viroblock – tratament antimicrobian
HeiQ Pure – tratament antibacterian și odor control
HeiQ Eco Dry – tratament hidrofob (pentru impermeabilitate)
HeiQ Smart Temp – tratament pentru reglarea temperaturii

Testările efectuate pe tratamentul Viroblock au arătat eficiența acestuia în combaterea răspândirii virusului Sars-Cov-2 pe materialele textile. Studiile au fost efectuate în laboratorul Institutului Peter Doherty din Melbourne, Australia, și au demonstrat că în momentul în care virusul ia contact cu materialul tratat, compușii acestuia distrug învelișul lipidic al virusului, determinând descompunerea acestuia.

Informația a făcut înconjurul lumii, iar jucătorii importanți din domeniile textile, sportswear și homedeco au început să incorporeze noua tehnologie în produsele lor.

În România, opinia publică este împărțită în două tabere: pe de o parte sunt cei care au înțeles importanța unui astfel de tratament, în ceea ce privește sănătatea publică, dar și oportunitățile de business care vin odată cu el; iar de cealaltă parte sunt scepticii care nu pot fi convinși cu argumente logice și științifice.

Până în clipa de față, printcenter.ro, alături de cea mai nouă ramură a noastră, textiledivision.com, comercializăm măști de protecție din material textil tratat antimicrobian și antibacterian, și oferim servicii de tratare a tuturor tipurilor de materiale textile (naturale, sintetice, nețesute) cu cele 4 tipuri de tratament, pe lângă serviciile de producție publicitară pentru care suntem cunoscuți pe piața românească.

În prezent pregătim lansarea unei noi linii de produse textile tratate antimicrobian și antibacterian, destinate industriilor horeca, homedeco și articole sportive.

Mai multe detalii, în curând! Până atunci, urmăriți-ne munca pe canalele social media!


printcenter.ro
About Stancu Sandy
One Comment
  1. […] povestește aici despre măști și capacitățile lor antivirale și […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *