Printcenter.ro și „Let’s do it, Romania!”, împreună pentru o țară mai curată

04/10/2018

Printcenter.ro și „Let’s do it, Romania!”, împreună pentru o țară mai curată

Printcenter.ro și ”Let’s do it, Romania!” și-au unit cu succes forțele pentru o țară mai curată. Proiectul, încheiat la mijlocul lunii septembrie, este unul dintre cele mai mari demersuri sociale din România și și-a propus să-i scoată pe români din case pentru a curăța – într-o singură zi – ţara de gunoaie.

În 2018 proiectul s-a numit „Let`s Do It Romania, Ziua de Curăţenie Naţională” şi a făcut parte din World Cleanup Day, un demers de curăţenie mondială desfăşurat în 155 de ţări, care a pus în mișcare 5 la sută din populația Terrei.

Printcenter.ro susţine ideea unei Românii curate

Întrucât crede cu tărie în importanța unei Românii curate și a unui mediu natural fără deșeuri, Printcenter.ro s-a alăturat cauzei ”Let’s do it, România”, realizând printurile și tricourile echipelor de voluntari din întreaga țară. În calitatea sa de partener al proiectului, Printcenter.ro a vrut să sublinieze importanța unei astfel de mișcări care are ca scop educarea societății în respect față de natură, cu beneficii uriașe pentru toate generațiile viitoare.

Aproape o jumătate de milion de saci cu gunoaie

Arealele naturale au fost principala țintă a celor 338.038 de voluntari (după primele estimări) din întreaga țară, care, cu mic, cu mare, au adunat 467.453 de saci cu deșeuri.

La curățenie au participat peste 1.200 de primării, școli din toată țara, instituții județene, companii private, ong-uri și centre de plasament. De asemenea, sute de soldați ai Armatei Române, angajați ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la Ziua de Curățenie Națională, dar și angajați ai penitenciarelor și deținuți. Toți acești participanți au reușit să pună pe Harta Deșeurilor, prin aplicația World Cleanup, mai mult de 2.000 de mormane de deșeuri.

La noi, din 2010

”Let’s do it, Romania!” se desfășoară în țara nastră din 2010, timp în care, a scos la curățenie aproape un milion și jumătate de voluntari de toate vârstele și categoriile sociale. Încărcați cu energie și entuziasm, aceștia au reușit să curețe România de tone de gunoaie, vizate fiind, în special, zonele naturale. Astfel, numai în primii șapte ani, voluntarii ”Let’s do it, Romania!” au reuşit să strângă peste 2.427.000 de saci de deşeuri, reprezentând 25.000 de tone.

Proiect premiat de UNESCO

În 2018, voluntarii ”Let’s do it, Romania!” s-au aliniat celor 13 milioane de participanți la World Cleanup Day, proiect care a primit Premiul UNESCO pentru Educație și Dezvoltare Sustenabilă. Câștigătorii au fost selectați de către un juriu independent, din 87 de nominalizări realizate de guvernele Statelor Membre UNESCO, iar criteriile au fost potențialul de transformare, inovația și abilitatea de a demonstra sustenabilitatea în trei arii – economie, societate și mediu.

 

Evenimente, Let`s Do It, printcenter.ro , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *