Măștile pe care le producem au fost certificate Oeko-Tex Standard 100!

07/10/2020

Măștile pe care le producem au fost certificate Oeko-Tex Standard 100!

Anunțam cu bucurie zilele trecute că măștile pe care le producem au primit certificarea Oeko-Tex Standard 100 pentru produsul finit, ceea ce înseamnă că toate elementele care compun masca (stratul din bumbac tratat, stratul din PES tratat, elasticul, ața cu care au fost cusute și procesul de imprimare) au fost testate și certificate.

 

În momentul de față, suntem singura companie din România care deține certificare Oeko-Tex Standard 100 pentru print digital pe materiale textile, atât pe fibră naturală, cât și sintetică – lucru cu care, îți spunem sincer, ne mândrim!

 

În cele ce urmează îți vom povesti pe larg ce este Oeko-Tex și ce garanții oferă această certificare, pentru a înțelege de ce sunt măștile noastre reutilizabile cea mai bună alegere!

 

Ce este certificarea Oeko-Tex?

 

Oeko-Tex®  Standard 100 este cea mai renumită etichetă ecologică voluntară pentru bunurile și accesoriile textile din lume.

Înseamnă „Încredere în textile” și este un sistem de certificare folosit în întreaga lume pentru materii prime, produse intermediare și produse textile finite în toate etapele de prelucrare, precum și pentru accesoriile utilizate în acest domeniu. 

Pentru a obține o certificare OEKO-TEX® STANDARD 100, materialul textil trebuie să fie lipsit de peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea umană.* 

De ce este importantă certificarea Oeko-Tex pentru tine și familia ta?

 

Este important de cunoscut faptul că testele pentru obținerea certificării Oeko-Tex iau în considerare toate căile de pătrundere a substanțelor periculoase în corpul uman (prin piele, pe cale orală și prin respirație). Produsele certificate Oeko-Tex sunt astfel sigure pentru întreaga familie,în special pentru bebeluși, la vârsta în care introduc totul în guriță.

 

Dacă un produs deține certificarea OEKO-TEX® STANDARD 100, poți fi sigur că produsul a trecut de numeroase teste și este sigur pentru sănătatea familiei tale.

 

De ce este importantă certificarea Oeko-Tex pentru mediul înconjurător?

 

Eticheta Oeko-Tex Standard 100 reprezintă garanția sustenabilității față de mediu, ceea ce înseamnă că atât materiile prime, cât și fazele procesului de producție respectă mediul înconjurător.

 

Precondiția pentru certificarea produselor în conformitate cu standardul OEKO-TEX® 100 a fost ca toate părțile unui articol să îndeplinească criteriile cerute. 

 

Atât pentru azi, sperăm că te-am lămurit, iar de acum vei alege să cumperi produse textile ce dețin eticheta Oeko-Tex Standard 100.

 

Fii cu ochii pe noi, în articolul următor îți vom povesti mai multe despre clasele de certificare Oeko-Tex Standard 100 și aplicarea fiecăreia.

 

Numai bine!

 

*– Reglementările legale, cum ar fi interzicerea coloranților AZO, formaldehidă, pentaclorofenol, cadmiu, nichel etc.;
– Numeroasele clase de substanțe relevante pentru mediu; cum ar fi compuși organici perfluorurați (PFC), utilizați în tratarea hidrofoarelor și uleiurilor repellente 
– Cerințele din anexele XVII și XIV ale Regulamentului European pentru Produse Chimice REACh, precum și lista de candidați ECHA SVHC;
– Cerințe din Legea SUA pentru îmbunătățirea siguranței produselor de consum (CPSIA) privind plumbul;
– Alte substanțe chimice dăunătoare care nu sunt încă reglementate legal.
Masti personalizate
6 Comments
 1. Felicitări!
  Sunt foarte frumoase, cu desene, se pot spăla. Si a trebuit să fie certificate fata de celelalte ..(sintetice)
  Ce păcat ca exista in comert măștile albastre, medicinale care atunci când le pui noi si crezi ca sunt ptr .protectie ,simti din prima un miros neplăcut, uneori de pește.
  Ar trebui așa sa purtam, din material textil.
  Sa nu se mai importe acestea care cu siguranță ne vor îmbolnăvi.
  Dacă puteti scrie orașele unde le livrați, va rog.

 2. Felicitări pentru ideea de a fi legali pe piață.
  Felicitări pentru materialul cu modele care ne vor sa o stare de bine..

 3. V-am recomandat tuturor, prietenilor, elevilor.Toata familia mea are masti de la voi. Sunt singurele masti pe care le pot purta la scoala.Nu transpir, respir bine, nu.mi ae aburesc ochelarii. Va multumesc si felicitari!

  • Bună ziua, ne bucurăm mult să citim cele scrise de dumneavoastră!
   Vă mulțumim și vă dorim numai bine!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *