Ce este cartea de vizită?

14/12/2011

Ce este cartea de vizită?

Cartea de vizită este un accesoriu indispensabil în afaceri.

Acest dreptunghi de carton serveşte drept mijloc de comunicare scris şi grafic şi în acelasi timp te reprezintă în faţa clienţilor, colaboratorilor şi partenerilor de afaceri prezenţi şi viitori.

 

Conţinut

Cartea de vizită conţine următoarele informaţii:

numele, logo-ul companiei şi eventual sloganul acesteia,

prenumele şi numele persoanei. (pentru a se evita confuziile numele de familie poate fi scris cu majuscule)

funcţia, scrisă de obicei cu caractere mai mici decât numele.

datele de contact :  adresa poştală, telefon, fax, e-mail, website

 

Aspect

Cartea de vizită te reprezintă pe tine şi în acelaşi timp compania pentru care lucrezi.

Pentru ca mesajul transmis de aceasta să fie cel dorit, trebuie ca toate elementele pe care le conţine să se potrivească.

Grafica are un rol important în transmiterea corectă a mesajului, de aceea un design simplu şi elegant este de preferat. Acordă atenţie culorilor pe care le foloseşti: deoarece nu trebuie exagerat cu numărul acestora – cel mai simplu este să optezi pentru culorile deja existente în logo-ul companiei. Textul trebuie să fie lizibil, evită fonturile ridicol de mici. Cartea de vizită este suficient de mare pentru a folosi fonturi la dimensiuni rezonabile. Foloseste un carton de calitate, cu o textură bună: cărţile de vizită ieftine se observa uşor. Cartea de vizită pe care o foloseşti trebuie să îţi determine interlocutorul să vrea să o păstreze!

 

Eticheta

Cartea de vizită se ofera preferabil la începutul întâlnirilor de afaceri pentru a ajuta interlocutorul să reţină numele persoanei/companiei, atunci cănd au apărut modificări în conţinutul acesteia (un nou număr de telefon, o nouă funcţie, o altă adresă a firmei, etc) sau în cazul unor întâlniri sociale la sfărşitul conversaţiei sau înainte de a pleca. Aveţi grijă să nu uitaţi cartea de vizită care v-a fost oferită pe masă la sfârşitul întâlnirii. Nu oferii o carte de vizită dacă pe aceasta apar greşeli, dacă informaţia de pe ea nu este actualizată, dacă este murdară sau îndoită!

Poate te interesează şi :

Dimensiuni standard cărţi de vizită

sau

Preţuri cărţi de vizită.

Cărți de vizită transparente

 

Carti de vizita, Printing Tips , , ,
2 Comments
  1. Vreau cartea mea de vizita

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *