„Colors & Shapes. Smart Print Solutions”

24/11/2018

„Colors & Shapes. Smart Print Solutions”

Peste 70 de experți și profesioniști au descoperit la Sibiu cele mai moderne soluții și tehnologii de imprimare digitală pe textile

În perioada 16-18 noiembrie 2018 s-a desfășurat la Sibiu evenimentul „Colors & Shapes. Smart Print Solutions”, organizat de PrintCenter.ro și Gemini CAD Systems. Peste 70 de participanți, printre care producători de confecții imprimate personalizate, designeri, experți din mediul academic sau furnizori de echipamente, au asistat la prezentările și demonstrațiile oferite de organizatori, analizând cu interes și implicare cele mai moderne soluții și tehnologii de printare digitală pe textile.

„Colors & Shapes” a fost un eveniment profesional de ținută, menit să aducă în dezbaterea participanților teme importante de care depinde progresul industriei, precum performanța echipamentelor, automatizarea proceselor, eficiența lor ori timpii de producție, și să arate „la lucru” tehnologiile disponibile la Sibiu.

Cu această ocazie, PrintCenter.ro a fost pus pe harta națională a serviciilor de imprimare pe textile, drept cel mai modern și complex centru de profil din țară, singurul în măsură să realizeze imprimare digitală pe toate tipurile de țesături, naturale, sintetice sau compozite. Dotările de ultimă generație garantează capacitate mare de producție și cel mai bun raport timp – calitate – preț – rezistență în timp a culorilor. Alexandru Ionuț Anca, fondator PrintCenter.ro, precizează: „Noua divizie de textile a PrintCenter.ro este rezultatul unei viziuni ambițioase: cele mai performante tehnologii, pentru cele mai complete servicii, în beneficiul celor mai exigenți clienți. Noi ne-am asumat tot ce a ținut de conceptul centrului, de selecția echipamentelor și tehnologiilor, de pregătirea lor pentru producție. Suntem astfel pregătiți cu cel mai modern centru din România în printarea pe țesături pentru beneficiarii noștri, adică experți, antreprenori și designeri din industria de fashion, de mobilier sau din alte sfere creative, indiferent de complexitatea și dificultatea proiectelor lor de confecții textile imprimate”.

Gemini CAD Systems, furnizor global de tehnologie pentru fashion și alte sectoare de confecții din materiale flexibile, a prezentat la rândul său linia completă de producție cu tehnologia inovatoare Gemini AutomART, instalată la PrintCenter.ro. Adresată sectorului de confecții personalizate cu imprimare digitală, soluția AutomART schimbă fluxul tradițional de producție printr-unul complet automatizat, care garantează economie de timp și de costuri, plus calitate superioară a produselor.
Prezentările Gemini au analizat modul de lucru actual în sectorul vizat, au identificat problemele pe care le ridică fiecare etapă din proces și au arătat felul în care eficiența întregului flux de producție poate fi crescută semnificativ, prin automatizare și inovație.

„Apreciem în mod deosebit interesul arătat de participanți față de soluția Gemini AutomART și modul în care aceștia s-au implicat în dezbateri și analize. În hala de producție PrintCenter.ro, unde tehnologia noastră și-a demonstrat în mod practic eficiența, performanța și gradul de inovație, orice urme de rezervă sau scepticism față de abordarea Gemini au fost în mod categoric spulberate. Așa este și firesc să fie, căci orice tehnologie care schimbă modul de gândire și de organizare a muncii are nevoie de înțelegere și de timp pentru a fi adoptată. AutomART e un punct de cotitură în industrie, fără îndoială”, arată Traian Pîndaru, Direct Sales Manager la Gemini CAD Systems.

În cele aproape trei zile de eveniment, participanții au avut răgaz și pentru momentele de relaxare și networking pregătite de organizatori, profitând de frumusețea orașului sau de farmecul proaspăt inauguratului târg de Crăciun din localitate. La final, au apreciat cu toții utilitatea și ținuta întâlnirii, valoarea schimbului de idei și mai ales șansa de a împărtăși cu ceilalți profesioniști opinii despre evoluția și perspectivele industriei.

Despre PrintCenter.ro
PrintCenter.ro este singurul centru de imprimare digitală din România care oferă posibilitatea de print pe toate tipurile de țesături:
fibre 100% naturale: bumbac, mătase, in, cânepă, lână, iută, etc.;
fibre 100% sintetice (celuloide și nonceluloide): vâscoză, acetat, acrilic, poliester, nylon, spandex;
țesături compozite;
țesături elastice și neelastice.
PrintCenter.ro oferă cel mai bun raport timp – calitate – preț – rezistență în timp a culorilor și utilizează tehnologie de imprimare de ultimă generație (imprimantă Mimaki Tiger-1800B MkII). Avantajele sunt calitatea excelentă a imprimării, imprimare cu 8 culori, cerneluri certificate OECO-TEX, și capacitate de producție mare – 200 ML/oră.
Website: www.printcenter.ro.

Despre Gemini CAD Systems
Gemini CAD Systems este lider de talie mondială în furnizarea de tehnologie CAD-CAM și soluții integrate pentru industria textilă și de fashion, pentru industria de tapițerii textile și din piele naturală în mobilier și sectorul auto, precum și pentru alte industrii producătoare de confecții din materiale flexibile. Produsele Gemini sunt rezultatul muncii de cercetare, proiectare și dezvoltare derulate de către companie, fiind exclusiv bazate pe algoritmi și concepte proprii. Compania are peste 16.000 de instalări în aproape 60 de țări ale lumii.
Website: www.geminicad.com.

Colors & Shapes , , , , , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *