Radu Nechifor “Simply The Best- Povestea Naiului”

07/09/2013

Radu Nechifor “Simply The Best- Povestea Naiului”

Proiectul lui Radu Nechifor a fost cu siguranţă unul dintre cele mai reuşite proiecte culturale din 2013. Sibienilor le-a plăcut şi nouă ne-a plăcut.
Este clar că Sibiul se numără printre oraşele cu cele mai încărcate agende ale evenimentelor de tot felul. Gusturile sibienilor pot fi cât se poate de diversivicate, este imposibil să nu fie măcar un eveniment pe placul lor. De data aceasta ne oprim la un segment pe cât de sensibil, pe atât de frumos. Naiul. Şi naiul a excelat în 5 iulie, într-un super concert susţinut de artistul Radu Nechifor şi intitulat “Simply The Best- Povestea Naiului”. Iubitorii muzicii de calitate au putut fi martorii unui concept atent structurat de naistul Radu Nechifor, cu o scenografie de lumini şi de sunet aparte, într-un decor inedit, cu o producţie tehnică impresionantă. Spectacolul a fost realizat de Asociaţia Internaţională de Tineret Become şi a adus în faţa publicului patru genuri muzicale, reprezentate de nume importante ale muzicii româneşti. Astfel, la categoria Jazz, invitata specială a fost Ozana Barabancea. Pentru stilul clasic a fost invitată la Sibiu reputata soprană Felicia Filip. La categoria pop-rock, trupa Proconsul a făsut spectacol, iar pentru folclor a fost invitat Ionuţ Fulea. Pe o scenă rotativă a fost un amalgam gândit de genuri muzicale, o orchestră cu 16 instrumentişti, patru invitaţi speciali, 30 de artişti şi un setlist care începe cu Vivaldi şi se termină cu “Ciocârlia”, trecând prin “New York, New York” şi “Clocks” a celor de la Coldplay şi un singur element comun: NAIUL. Compilaţiile au fost de poveste, au hipnotizat audienţa şi au asigurat tradiţia acestui spectacol.
Cine este Radu Nechifor? Un artist sibian deja celebru, absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, la clasa marelui maestru Gheorghe Zamfir. Radu Nechifor şi-a canalizat toată dragostea şi sensibilitatea prin instrumentul său, poziţionându-se între marii maeştri ai naiului din întreaga lume. În prezent, Radu Nechifor are un atelier unde, cu multă răbdare şi dăruire, confecţionează aceste instrumente.

Evenimente, printcenter.ro , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *